شهرگفتار؛ تهرانشناسی فرهنگی از منظر هنر، تاریخ و معماری
با گذر از بازار تهران؛ شهرگفتار به قرار دوم رسید
دومین رویداد «شهرگفتار؛ تهرانشناسی فرهنگی از منظر هنر، تاریخ و معماری» هفدهم دیماه با بازدید از بازار تهران برگزار شد.
در نوبت دوم شهرگفتار با گذری به بازار تهران و بازدید از آن، علاوه بر بررسی عناصر زیباییشناسی آن، به تاریخ فرهنگی بازار، اثر فضای سیاسی بر رویدادهای اصلی، حیات جمعی اهالی بازار در نسبت با امر قدسی و بازنمایی فضای کالبدی آن در شهر پرداخته شد.
محمد نیازی، مدیر گروه مطالعات اجتماعی و فرهنگی انقلاب اسلامی در ابتدای برنامه هدف از شکلگیری «شهرگفتار» را بازخوانی داستان رابطه مردم و شهر دانست و گفت: میخواهیم از داستان رابطه مردم تهران و مناسک عبادیشان با شهر بگوییم و فضاهایی که از خلال این رابطه تولید شده است را بازخوانی کنیم. به دنبال این هستیم که بفهمیم چگونه دینداری مردم، رویداد سیاسی – شهری و فضاهای خلاقانه اجتماعی دارای ویژگی هنری و معمارانه خلق کرده است. اگر چه مدرنیسم غیربومی حاکم بر شهر و تحولات و تغییرات در اقتصاد، بقایای آن فضاها را دچار اغتشاش و نابودی کرده، اما از آنجایی که دین و مذهب شیعه ماهیتی پویا و زنده دارد هنوز هم هستند بناهای شاخصی که به ما کمک کنند تا داستان تدین شهر و ساکنانش را روایت کنیم.
در این تهرانگردی، دکتر هادی باباییفلاح، دکتر محمد نیازی و مهندس سیدفاضل سجادی، از منظر هنر، تاریخ و معماری با همراهی شرکتکنندگان به بازدید از بازار و گفتگو درباره آن پرداختند.
لازم به ذکر است که پیش از این با بازدید از تکیه نیاوران، تکایا در تاریخ معاصر ایران مورد بررسی قرار گرفت.